Race Åboland 2019

 

Välkommen med på kickoff-möte för Race Åboland 2019!

Hösten 2019 kommer Åbolands Ungdomsförbund att ordna evenemanget Race Åboland. Evenemanget går ut på att lag på 2-5 personer kommer att tävla i ett race där laget så snabbt som möjligt ska ta sig genom en på förhand bestämd rutt och utföra olika uppgifter placerade längs med den. Detta blir alltså Åbolands eget Amazing Race. Evenemanget riktar sig till hela familjen och man kan delta i team som består av olika åldrar, men med minst en myndig person. Tanken är att detta ska vara ett roligt evenemang som engagerar såväl tävlandena, föreningarna som andra aktörer som känner för att vara med och förverkliga detta Race. Vi hoppas även på en bred publik som vill följa med och heja på sina lag under evenemanget. Vinnarna kommer naturligtvis att få ett pris i någon form. ÅUF hoppas på att evenemanget kan öka samhörighet över språk-, generations- och kulturgränser samt öka kännedomen om Åboland.

Det första kickoff-mötet för planeringen av det första Race Åboland någonsin ordnas tisdagen den 11.6 kl. 17.00 på Åbolands Ungdomsförbunds nya kansli på Duvstigen 2, 21600 Pargas (samma byggnad som Sports Gym).

Vi hoppas att så många som möjligt vill engagera sig i arrangemangen så att vi får många spännande platser att besöka och knepiga uppdrag att lösa för deltagarna. Under den första träffen slår vi fast tidpunkten för evenemanget samt kartlägger vilka föreningar och aktörer som vill delta i arrangemangen och hur vi lägger upp hela racet med tanke på rutten och tiden för utförandet av den.

Kom alltså med och planera höstens mest spännande evenemang!