ÅUF:s kursverksamhet

Förbundet ordnar olika typer av kurser och skolningar enligt fältets behov eller då det sker exempelvis lagliga eller skattemässiga förändringar som i hög grad påverkar föreningsverksamheten. Kurserna är öppna men riktas i första hand till medlemsföreningarna.

 

Introduktion till föreningens sociala media

 

 

Tid: 16.3 kl.18.30

Plats: Google Meet (länken skickas senare via e-post)

Föreläsare: Ida Ridberg

Hej!

Under kursen Introduktion till föreningens sociala media kommer vi tillsammans gå igenom Facebooks (och Instagrams) grundfunktioner som kan var till nytta för föreningen. Vi kommer även att snegla på vad det lönar sig att hålla i tankarna då vi skapar själva innehållet. När du anmäler dig ber jag dig svara på några frågor. Svaren använder jag för att kunna skapa ett så lämpligt kursinnehåll som möjligt.

Jag som drar kursen heter Ida Ridberg och jobbar bland annat med teaterföreningen Teaterboulage, utomhusfilmfestivalen Parkkino och till vardags arbetar jag på Åbo Svenska Teater. Jag är utbildad kulturproducent och har jobbat med allt från olika teater- och konstprojekt till ungdomsarbete och i restaurangbranschen. 

Välkommen med!

P.S. På bilden ser ni mig under en regnig sommarteaterföreställning sommaren 2019.

Anmälan till kursen Introduktion till föreningens sociala media:
Länken till kursen skickas per e-post den 16.3
Använder du Facebook?
Använder du Instagram?
Skriv siffran 1 med bokstäver:

Ordningsvaktskurser

Åbolands Ungdomsförbund ordnar ordningsvaktskurser enligt efterfrågan bland medlemsföreningarna. Om ni i er medlemsförening har behov en en ordningsvakt, någon som vill utbilda sig till ordningsvakt eller behöver förnya sitt kort eller låna ordningsvaktsvästar kan ni kontakta kansliet auf(at)auf.fi eller 045 895 7353.

 

ÅUF:s kurser följer inrikesministeriets kursprogram, vilket förutsätts för att polisen ska bevilja ordningsvaktskort. En ordningsvakt godkänns för högst 5 år i sänder av polisinrättningen på ordningsvaktens hemort. Kortet ger rätt att fungera som ordningsvakt vid olika sammankomster och kan efter avklarad kurs införskaffas med tidsbeställning till polisen på www.poliisi.fi/ajanvaraus. Processen för att erhålla kortet kan ta upp till en månad, i brådskande fall kan också kopia på polisens beslut på godkännande av ordningsvakt användas innan kortet erhållits. Den som godkänns som ordningsvakt får ett ordningsvaktskort som alltid ska kunna visas upp under tjänstgöring.